Crna Gora Vijesti

POLICAJCI PREKORAČILI OVLAŠĆENJA: TAKSISTU NASILNO IZVUKLI IZ VOZILA, STRANCI PORUČILI: NIŠTA NISI VIDIO NI ČUO, SLOBODAN SI

Građanin R.S. iz Podgorice uputio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije pritužbu kojom je tražio provjeru postupanja policijskih službenika Sektora policije posebne namjene – posebne jedinice policije Š.V., L.D., B.D. i M.L. i  policijskih službenika Sektora policije opšte nadležnosti R.R., Z.N. i S.E., prilikom kontrole i pregleda njega i njegovog taxi vozila, 11.marta ove godine oko 20 časova na Bulevaru Stanka Dragojevića u Podgorici.

Ovaj Podgoričanin je naveo da su mu, iako se požalio da mu je ruka povrijeđena i da posjeduje medicinsku dokumentaciju te da ne može podići ruke radi pregleda, dva policijska službenika nasilno podigli ruke i tom prilikom povrijedili, ionako povrijeđenu šaku, a treći policijski službenik je izveo stranku iz taxi vozila i obratio mu se riječima: “Što si vidio, vidio si, što si čuo, čuo si, ništa nisi, ni vidio, ni čuo, slobodan si”.

“Na osnovu činjenica i dokaza utvrđenih u postupku unutrašnje kontrole povodom predmetnog slučaja, konstatovano je da postoji osnovana sumnja da su policijski službenici Posebne jedinice policije B.D. i M.L. počinili teže povrede službene dužnopsti iz Zakona o državnim službenicima i namještenicima (zloupotreba položaja ili prekoračenje ovlašćenja u službi) usljed čega je Izvještaj o izvršenim provjerama, sa spisima predmeta, dostavljen direktoru Uprave policije na dalji postupak, u cilju pokretanja disciplinskog postupka protiv policijskih službenika”, navodi se u izvještaju Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije.

Osim toga, Izvještaj o izvršenim provjerama, sa spisima predmeta, dostavljen je Osnovnom državnom tužilštvu u Podgorici na dalji postupak, ocjenu i odlučivanje da li u radnjama i postupanju policijskih službenika PJP B.D. i M.L. ima elemenata krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Takođe, Izvještaj, sa spisima predmeta, dostavljen je i  Etičkom odboru, na ocjenu etičnosti postupanja policijskog službenika Posebne jedinice policije L.D. u predmetnom slučaju.

Related Posts