Crna Gora Vijesti

TOKOM VIKENDA ZBOG VOŽNJE U ALKOHOLISANOM STANJU UHAPŠENA 42 VOZAČA

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirano je 40 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba stradalo, dok je jedna osoba zadobilo teške, a 20 osoba lake tjelesne povrede, kazali su iz Uprave policije.

U istom periodu, kako je precizirano u saopštenju, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 170 prekršajnih prijava, izdali 1.043 prekršajna naloga, oduzeli 11 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

“Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola uhapšena su 42 vozača, od čega 19 u Podgorici gdje je izvedena akcija „Alkohol“. Jedna osoba je zadržana u prostorijama za zadržavanje, zbog počinjenog krivičnog djela iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja”, istakli su iz Uprave policije.

U Podgorici je slobode lišen A. B. (28) koji je upravljao vozilom sa 2,11 gr/kg alkohola u organizmu i nakon privoda sudiji za prekršaje izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1.200 eura.

“Sa 2,57 promila alkohola u krvi vozilom je upravljao N. T. (28), te je uz prekršajnu prijavu priveden sudiji za prekršaje gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1.200 eura. Takođe, slobode je u Podgorici lišen i B. P. koji je upravljao vozilom sa 2,26 gr/kg alkohola u organizmu i njemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 800 eura”, istakli su iz Uprave policije.

Apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Related Posts