Crna Gora

KOTOR: SANKCIONISANO 16 VOZAČA ZBOG VOŽNJE POD DEJSTVOM ALKOHOLA, DVA UHAPŠENA

Kotorska policija je tokom prethodna dva dana sprovodila lokalnu akciju „Alkohol” u toku koje je 16 vozača zatečeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su dva uhapšena.

Policija je, kako je saopšteno, zbog vožnje pod dejstvom alkohola podnijela 10 prekršajnih prijava i uručila šest prekršajnih naloga.

“Jedan vozač, koji je uhapšen, je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,53 g/kg. Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u visini od 385 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od tri mjeseca”, kazali su iz policije.

Navodi se da drugi vozač, koji je uhapšen,  zatečen je da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,11 g/kg.

“Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u iznosu od 750 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od četiri mjeseca”; kazali su iz policije.

Osim toga,kako još dodaju, jedan je vozač uhapšen jer se nije zaustavio na znak za zaustavljanje službenika policije.

“Takođe, obavještavamo javnost da će se 12. avgusta u Kotoru održati Ljetnji internacionalni Kotorski karneval, kojom prilikom će u vremenskom periodu 20,45 do 23,00 časova biti zatvoren saobraćaj za sve vrste vozila na dijelu magistralnog puta od kružnog toka „Vračar“ u Škaljarima do „Otvorenog bazena“ u Dobroti”, naglasili su iz policije.

Osim toga, kako napominju, saobraćaj će biti obustavljen od 14,00 do 21,00 čas na lokalnom Priobalnom putu, od marketa „Aroma“ do „Otvorenog bazena“.

Related Posts