Bezbjednost Svijet Vijesti

Izraelski avioni napali pomorsku bazu Hamasa

Izraelski borbeni avioni bombardovali su rano jutros pomorsku bazu Hamasa u pojasu Gaze, saopštila je vojska.

Napad je odgovor na projektil i balone sa eksplozivom puštenim sinoć preko granice, Foto: Pixabay Napad je odgovor na projektil i balone sa eksplozivom puštenim sinoć preko granice, Foto: Pixabay

Kako je navedeno, do bombardovanja je došlo nakon što je nekoliko sati ranije minobacački projektil ispaljen sa te palestinske teritorije na jug Izraela.

Palestinski mediji su izvjestili da je gađana pomorska baza, a palestinski bezbjednosni izvor je potvrdio da je pogođena i da je pričinjena šteta, ali nije bilo povreda. Novinski sajt Šehab, povezan sa Hamasom, naveo je da se baza nalazi sjeverozapadno od Kan Junisa.

Udar je izveden nakon što je Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo da je jedan palestinski 15-godišnjak preminuo od povreda zadobijenih tokom sukoba sa izraelskim snagama na graničnoj ogradi, prenio je Frans pres.

Vojska je rekla da je napad iz vazduha sat i po poslije ponoći, bio odgovor na projektil i balone sa eksplozivom puštenim preko granice u srijedu uveče.Takođe je rečeno da je ispaljena protivvazdušna raketa Gvozdena kupola u odgovoru na projektil, prenose izraelski mediji.

Ostalo je nejasno da li je projektil presretnut i gdje je pao. Nije bilo izvještaja o povredama i šteti.

U pograničnom području učestalo je nasilje u posljednjim danima. Izrael odgovora napadima iz vazduha na balone sa eksplozivom koji se puštaju preko granice.

Osim toga, tokom noći, izbijaju sukobi između palestinskih izgredika i vojnika. Izrael optužuje islamski ekstremistički Hamas, koji vlada Gazom, da ohrabruje nerede i koristi ih kao pokriće za veće napade.

Related Posts