Bezbjednost Izdvojeno Region

Meteor eksplodirao iznad Hrvatske i pao kod Slovenije?

Meteor je danas izgorio iznad Hrvatske pri ulasku u atmosferu.

Iza njega je ostao trag dima, a djelovi su se raspršili od Istre, prema Zagrebu i granici sa Slovenijom.

Možemo vam potvrditi da je nešto palo na granici Hrvatske i Slovenije, ali nije avion, rekli su nam iz službe 112, nakon što smo ih nazvali i pokušali da saznamo šta se to osjetilo na području Zagreba, piše hrvatski portal 24 sata, kojem je stiglo nekoliko fotografija i poziva čitalaca koji tvrde da je eksplodirao meteor.

Seizmološke službe nijesu zabilježile podrhtavanje tla.

Tutnjava se osjetila od Istre pa sve do Karlovca i Zagreba te da dalje prema granici sa Slovenijom.

“Nekoliko ljudi nas je zvalo i javilo da su čuli zvučni udar. Zapravo, i mene je supruga zvala koja je vidjela meteor i tokom našeg razgovora čuo se jaki zvučni udar”, rekao je Damir Hržina, stručni suradnik iz zagrebačke Zvjezdarnice, koji je kontaktirao kolege iz Hrvatske meteorske mreže koji provjeravaju detalje i koji će možda krenuti u potragu za meteoritima.

Meteor je izgorio pri ulasku u atmosferu oko 10:30 sati.

Iza njega je ostao trag dima, a djelovi su se raspršili od Istre, prema Zagrebu i granici sa Slovenijom. Zagrebački vatrogasci nemaju nikakve dojave o eventualnim štetama ili povrijeđenima zbog pada meteora.

“Čuli smo se s kolegama iz policije, ni oni ni mi nijesmo dobili nikakve dojave vezane za pad meteora”, rekao je Siniša Jembrih, komandir zagrebačkih vatrogasaca.

Related Posts