Region Vijesti

DARKU ŠARIĆU PRITVOR DO 30 DANA ZBOG OPASNOSTI OD BJEKSTVA

Sudija Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Darku Šariću, advokatu Dejanu Lazareviću i još trojici uhapšenih, zbog mogućnosti bjekstva, prenose srpski mediji.

„Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odjeljenje za organizovani kriminal je 16. aprila 2022. godine, nakon saslušanja osumnjičenih D.Š, D.L, D.O, D.M, U.R donio rješenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti li dati u bjekstvo i postati nedostupni pravosudnim organima“, saopšteno je iz Višeg suda.

Kako je navedeno, protiv navedenog rješenja Šarići ima pravo žalbe u roku od tri dana.

Darko Šarić koji je prije dva dana uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji, negirao je sinoć na saslušnju u tužilaštvu za organizovani kriminal izvršenje svih novih krivičnih djela za koje se sumnjiči.

“Šarić smatra da je pokrenut postupak protiv njega kao vid pritiska na postupke koji su u toku – dva postupka su u završnim fazama” rekao je njegov branilac Danilo Šarić .

Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić koji je promijenio prezime u Radovanović, kao i dvojica pripadnika Šarićevog obezbjeđenja Danilo Odović i Duško Mirković uhapšeni su pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih djela.

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP, ali nije naveo čije ubistvo im se stavlja na teret.

Related Posts