Crna Gora Vijesti

U BUDVI SINOĆ UBIJEN MINJA ŠAKOVIĆ

U Budvi je sinoć, oko 23.30 ispred zidina Starog grada ubijen Milić Minja Šaković, kazali su iz Uprave policije.

Šaković je iz više hitaca ubijen dok je sedio u lokalu “Korkovado”. Građani i turisti koji su se tokom ovog nemilog događaja našli u blizini, bili su vidno uznemireni i uplašeni, javila je RTV Budva.

Policija je obavila uviđaj i blokirala je Stari grad.

“U saradnji sa nadležnim tužilaštvom policija preduzima aktivnosti na rasvjetljavanju događaja, o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, navodi se u kratkom saopštenju Uprave policije.

U policijskim evidencijama Milić Minja Šaković je bio označen kao član škaljarskog klana.

Bio je osuđen sa bratom Markom zbog ubistva Podgoričanina Miroja Baošića u avgustu 2005. godine. Hapšen je i zbog nedozvoljenog držanja oružja, nasilničkog ponašanja i iznudi.

On je ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala „Auto Zeta“ u Podgorici i tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović. U policiji su smatrali da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je meta bio Šaković.

Početkom prošle godine, policija je uhapsila više osoba, tvrdeći da su planirali atentat na Šakovića i da je time spriječena njegovo ubistvo.

U Beogradu je nedavno, 8. juna, uhapšen Boban Milić (34), državljanin Crne Gore, koji se potraživao radi obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala ubistvo Minje Šakovića.

Related Posts