Svijet Vijesti

ŠPANIJA: TROJE MRTVIH NAKON TRADICIONALNE TRKE SA BIKOVIMA

Tradicionalni festival trčanja ispred bikova, koji se održava u Španiji, odnio je tri žrtve.

Riječ je o trojici muškaraca koji su učestvovali na festivalu “bous al carrer” tokom kojeg bikovi trče gradovima, dok ljudi trče ispred njih. Trojica muškaraca su preminula u bolnici u Valenciji usljed teških povreda.

Grupe za zaštitu životinja se dugo protive festivalu ističući da ugrožava ljude i životinje, a navode podatak da je u posljednjih osam godina smrtno stradalo 20 osoba.

Trojica muškaraca su teško povrijeđena tokom festivala u protekle dvije sedmice. U incidentu koji se dogodio u Picassentu južno od Valencije, bik je 56-godišnjeg muškarca bacio u vazduh zbog čega je zadobio povrede mozga. Preminuo je u utorak u bolnici u Valenciji, devet dana nakon incidenta.

Takođe, pedesetogodišnji muškarac je preminuo u bolnici nakon što mu je bik rogovima nanio povrede pluća. Ovaj slučaj se dogodio u Meliani sjeverno od Valencije.

Šezdesetčetverogodišnji francuski turista je izgubio bitku za život u ponedjeljak zbog povreda koje mu je nanio bik u Pedregueru.

Najpoznatiji španski festival u Pamploni održan je ove godine nakon trogodišnje pauze, a povrijeđeno je 35 osoba.

Sezona “bous al carrer” doprinosi ekonomiji Valencije, a u istraživanju iz 2019. godine je navedeno da je otvoreno više od 3.000 radnih mjesta te da je ostvaren prihod od 300 miliona eura na gotovo 10.000 događaja u godini.

Related Posts