Crna Gora Region Vijesti

ITALIJANSKA POLICIJA TRAGA ZA CRNOGRCEM KOJI JE “OTEO ĆERKU” I DOVEO JE U CRNU GORU

Italianska policija raspisla je potragu za crnogorskim državljaninom koji je 27.jula mimo dozvole bivše supruge odveo osmomjesečnu djevojčicu u Crnu Goru, piše Standard.

Kako prenosi portal RAI news, crnogorski džavljanin (28) posjetio je bivšu ženu u mjestu Montichiari nadomak Breše kako bi proveo malo vremena sa ćerkom na gradskom bazenu.

Međutim u vrijeme kada je trebalo da vrati dijete kući njenoj majci, koja je staratelj djeteta, on ju je “kindnapovao” i odveo , kako se pretpostavlja u Crnu Goru.

Otac djevojčice je čak poslao snimak njega i bebe iz automobila bivšoj supruzi, nakon čega je ona slučaj prijavila policiji.

Za sada nije poznato kako je crnogorski državljanin uspio da pređe granicu sa djetetom, čija dokumenti su ostala kod majke, odnosno kako je bez pasoša djeteta uspjelo da stigne u Crnu Goru.

Kako prenosi RAI news, veza između supružnika je bila obilježena prijetnjama i nasiljem sve dok 24-godišnjakinja, još trudna, nije odlučila da pobjegne iz Crne Gore, kako bi se sklonila u mjestu Montichiari u Italiji. Kristina, kako se zove mjaka otete djevojčice je uz podršku svoje porodice, podnijela prijavu karabinjerima iz Desenzana, a sada je na tužiocu Breše da preduzme sve potrebne mjere da djetetu uđu u trag.

Prema riječima Kristine devojčica bi trebalo da bude u Baru u Crnoj Gori, odakle je djevojčicin otac.

 

 

Related Posts