Svijet Vijesti

AUSTRALIJA: ZAPLIJENJENA DROGA VRIJEDNA 1,1 MILIJARDU DOLARA

Australijska policija zaplijenila je drogu metamfetamin, u vrijednosti od oko 1,1 milijarde dolara, koja je bila skrivena među mermernim pločama u nekoliko transportnih brodskih kontejnera, što je najveća zaplena narkotika u toj državi.

“Više od 1,8 hiljada kilograma metamfetamina pronađeno je u kontejnerima koji su pristizali sa Bliskog istoka u luku u Sidneju, skrivenih u mermernim pločama”, saopštila je državna policija Novog Južnog Velsa, prenosi Rojters.

U poslednjoj zapleni pronađeno je više od hiljadu kilograma metamfetamina, saopštila je policija danas, nakon što je prošle nedjelje zaplijenjeno oko 750 kilograma kristalnog meta ili “leda” kako još zovu ovu drogu.

“Sposobnost koju je ova kriminalna organizacija pokazala, u smislu obima i veličine je ogromna. Ove brojke su zapanjujuće”, saopštio je zvaničnik policije Novog Južnog Velsa Džon Votson.

On je naveo da sve pošiljke potiču iz regiona Bliskog istoka sa identičnim detaljima za obje zaplene droge.

Saopšteno je i da nijesu podignute optužbe u vezi sa poslednjom zaplenom, ali da je policija uhapsila tri muškarca zbog droge koja je pronađena prošle nedjelje.

 

 

Related Posts