Crna Gora Vijesti

KOTOR: OTKRIVENA PLANTAŽA MARIHUANE, UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Kotorska policija uhapsila je dvije osobe koje se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Uhapšen je R.B. (22), državljanin Republike Albanije sa boravkom u Tivtu, kao i F.B. (20) državljanin Crne Gore sa prebivalištem u Tivtu, a njemu se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Naime, postupajući po operativnim informacijama kotorska policija je realizovala akciju na području brda Vrmac u bokokotorskom zalivu i u pronašla dvije plantaže opojne droge marihuana sa 286 stabljika. Na pronađenim plantažama određeni dio stabljika je zatečen u fazi sušenja, dok je manji dio zatečen u fazi sazrijevanja.

“U sklopu navedenih aktivnosti službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana koji koriste R.B. i F.B. Pronađen je pištolj „Pietro Bereta“ kalibra 7,65 mm, oko 100 grama marihuane, kao i 10 stabljika ove opojne droge”, saopšteno je iz poicije.

Sumnja se da su pomenuta dva osumnjičena lica, zajedno sa još jednim, za sada nepoznatim licem, zasadili i uzgajali opojnu drogu marihuana sa namjerom da je stave u promet na tržištu. Policija sprovodi aktivnosti na identifikaciji i lociranju pomenutog, za sada nepoznatog lica.

“Pronađena droga i oružje biće upućeni na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu. R.B. i F.B. su uz krivičnu prijavu privedeni tužiocu u Višem državnom tužilaštvu koji im je nakon saslušanja donio rjesenja o zadržavanju do odluke sudije za istragu Višeg suda u Podgorici”, navodi se u saopđštenju policije.

Related Posts