Crna Gora Vijesti

OD POČETKA GODINE U SAOBRAĆAJU POGINULO 57 OSOBA

I pored želje, profesionalih napora i aktivnosti, koje Uprava policije kontinuirano ulaže u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaje i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje. Među nijima je i značajan broj lica iz kategorije mladih vozača (do 24 godine), saopšteno je iz Uprave policije.

Posebno zabrinjava činjenica da je samo u proteklih sedam dana čak 75 vozača isključeno iz saobraćaja, uhapšeno i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja.

Nepažnja, neprilagođena ili velika brzina, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, su i dalje glavni uzroci saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama na našim putevima. Nažalost, od početka 2022. godine, u saobraćajnim nezgodama je stradalo 57 osoba, od kojih je 15 bilo mlađe od 24 godina života, dok je samo u posljednjih 48 časova, stradalo njih troje”, navodi se u saoopštenju policije.

Zbog toga koristimo priliku da još jednom apelujemo na sve vozače, pogotovo mlade, ali i na njihove roditelje, da o ovoj kategoriji vozača, posebno povedu računa, skrenu pažnju na važnost poštovanja saobraćajnih propisa i sigurno upravljanje vozilom.

“Uprava policije će nastaviti, u okviru realnih i objektivnih mogućnosti, da kroz pojačano prisustvo svojih službenika, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinosi smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama. Neke stvari ni te radnje ne mogu prevenirati pa stoga i javno pozivamo sve vozače, posebno mlade, da odgovornim i strpljivim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu svojoj i bezbjednosti svojih saputnika, kao i ostalih učesnika u saobraćaju”, saopšteno je iz Uprave policije.

Related Posts