Analize Crna Gora

SAMARDŽIĆ: PRAĆENJE AKTIVNOSTI RUSKIH GRAĐANA U CRNOJ GORI VEOMA UPITNO, DESTABILIZACIJA ZEMLJE MOŽE SE DESITI ZA KRATKO VRIJEME

Admiral Dragan Samardžić istakao da je zabrinut zbog velikog broja građana Rusije koji su nakon agresije te zemlje na Ukrajinu došli u Crnu Goru.

“Od agresije Rusije na Ukrajinu u Crnu Goru je došlo blizu 100.000 ljudi. Što sa stalnim, što sa privremenim dozvolama i mislim da je taj broj sada nadamšio tu cifru“, rekao je Samardžić za Televiziju E.

Naveo je da od tog broja većinu čine građani Rusije.

„Smatram da je praćenje njihovih aktivnosti veoma upitno, a imajući u vidu da je poznato iz ranijeg perioda da svaki deseti građanin Rusije radi za državu a svaki stoti za obavještajnu službu, pa neka je taj broj i 10 puta manji, to je ogromna cifra“, upozorio je Samardžić.

Kaže kako oni ne moraju biti trenutno angažovani za bilo kakve aktivnosti

„Ali oni su tu i siguran sam da će izvršiti zadatak svoje države u slučaju da to treba. Što znači da destabilizacija Crne Gore i regiona može desiti za veoma kratko vrijeme“, naglasio je Samardžić.

Kazao je da se njihova aktivnost u Crnoj Gori prati ali, prema njegovim saznanjima, ni blizu onoliko koliko je dovoljno.

„Ima dosta slučajeva kada su nam se na pojedinim mjestima pojavljivali ljudi koji su upitne bezbjednosne prošlosti i koji u ni u kom slučaju nijesu smjeli da uđu na teritoriju Crne Gore“, podvukao je Samardžić.

Related Posts